Creation: Free Design

Bestratingsplan

In het bestratingsplan wordt door ons vastgelegd welke materialen er worden gebruikt en welke onderlagen daarvoor nodig zijn. Op het gebied van verharding zijn er veel keuzemogelijkheden zoals grind, schelpen, hout, steen of composiet.

Een trend is het om meerdere materialen te combineren. Belangrijk bij het aanbrengen van verharding is de onderlaag. Deze verschilt per bodemstructuur en materiaalkeuze. Kiest u voor een half-verharde bestrating zoals grind, dan is het verstandig eerst een onderlaag van puin of doek aan te brengen om het onkruid te weren. Wordt er veel met de auto of met de fiets op het grind gereden, dan is het aan te bevelen onder die gedeelten van de tuin of het terrein een onderlaag van zogenaamde honingraatplaten aan te brengen. Deze kunnen worden gevuld met grind of split. Auto’s en fietsen laten dan geen lelijke sporen meer na en het grind zal minder snel verdwijnen.

Ook voor het gedeelte van het terras waar de tuinmeubels staan wordt deze methode aanbevolen. Zo heeft elk materiaal zijn eigenschappen en behandelwijzen. Een optimale en duurzame bestrating staat daarom voorop bij het opstellen van het bestratingsplan in samenspraak met uw wensen.